מקור המילה סביח

סביח: המנה הישראלית שכבשה את העולם

מסעו של הסביח: מצריף ברמת גן לתפריטים בינלאומיים

הסביח, מנה ישראלית אהובה, התחיל את דרכו בצניעות בתחילת שנות השבעים.

צביקה, בעל דוכן קטן בגן בר אילן ברמת יצחק,

יצר בטעות את מה שיהפוך לאחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח הישראלי.

לידתו של הסביח: מפלאפל לא מוצלח למנה מיתולוגית

צביקה, שביקש לשרת את נהגי המוניות הסמוכים, התחיל עם פלאפל שלא זכה להצלחה.

בעקבות עצתה של שמחה, אשת החזן המקומי, הוא שינה כיוון.

היא הציעה לו להשתמש במרכיבים מוכרים ליוצאי עיראק: חצילים, ביצים, טחינה ועגבניות. כך נולד הסביח.

סביח
סביח

מקור השם "סביח"

השם "סביח" מקורו ב"סבח", קיצור של "סעודת הבוקר של שבת".

עם הזמן, נהגי המוניות שינו את ההגייה ל"סביח", והשם דבק.

התפשטות הסביח: מרמת גן לעולם הרחב

מהצריף הקטן ברמת גן, הסביח החל את מסעו לתהילה עולמית.

תחילה, משך אליו נהגי מוניות מקומיים. בהמשך, אנשים החלו להגיע מכל רחבי גוש דן.

כיום, הסביח מככב בתפריטים של מסעדות ברחבי העולם.

מנה סביח
מנה סביח

נתוני פופולריות הסביח

שנה מספר מסעדות בישראל מספר מסעדות בעולם דירוג פופולריות (מתוך 10)
1975 1 0 5
1990 50 5 7
2005 500 100 8
2024 2000+ 1000+ 9.5

סיכום: מסורת קולינרית במנה אחת

הסביח מייצג יותר מסתם מנה טעימה.

כמו כן הוא מגלם בתוכו את סיפור העלייה העיראקית, את היצירתיות הקולינרית הישראלית,

יוצא שהכוח של אוכל רחוב פשוט להפוך לתופעה עולמית.

מצריף קטן ברמת גן ועד למסעדות יוקרה בניו יורק ופריז,

כמובן שהסביח ממשיך לכבוש לבבות ובטנים ברחבי העולם.

מקור המילה סביח
מקור המילה סביח

 

תפריט נגישות